Składniki (8 porcji)
-800 g mieszanego mięsa mielonego
-200 g pieczarek
-2 jajka
-1 czerstwa bułka pszenna
-1 cebula
-sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Pieczarki i cebulę obrac, drobno posiekać. Mięso mielone umieścić w misce, dodać bulkę, pieczarki, cebulę, jajka. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylożyć masę do foremki. Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 192,6 kcal
Tłuszcz: 8,8g
Białko: 22,3g
Węglowodany: 5,8g
Smacznego :-)
Przepis bierze udział w akcji:
Bardzo smacznie wygląda. Będę musiała zrobić. Pozdrawiam serdecznie ❤
OdpowiedzUsuńTradycyjnie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny dodatek do kanapek lub obiad. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji pieczarkowej :)
OdpowiedzUsuńKlopsy to nie moja bajka ale to tradycyjne danie ;)
OdpowiedzUsuńLubię, ale w wersji wege :) ta zdecydowanie dla mojego męża :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne jest takie pieczone mięso i bardzo uniwersalne :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie klopsy, i na obiad i na kanapki :-)
OdpowiedzUsuńJak robimy wegetariański pasztecik to chętnie używamy też pieczarki :)
OdpowiedzUsuń