Jajka faszerowane łososiem wędzonym, to jedne z naszych ulubionych. Często goszczą w formie kolacji czy popołudniowej przekąski. Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole.
Składniki (5 porcji)
-5 jaj
-100 g łososia wędzonego
-kilka gałązek szczypioru
-1 czubata łyżka majonezu
-sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki.
Łososia i szczypior drobno pokroić i wymieszać z żółtkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Farszem wypełnić połówki jaj. Podawać na zimno.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 151,8 kcal
Tłuszcz: 11,3g
Białko: 12g
Węglowodany: 0,6g
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Wspaniałości, w sam raz na zbliżające się święta.
OdpowiedzUsuńPysznie nadziane :) W sam raz na wielkanocny stół.
OdpowiedzUsuńPyszne jajeczka :)
OdpowiedzUsuńMniam! :) pyszności :)
OdpowiedzUsuńJuż dawno nie robiłam jajek faszerowanych. A Twój przepis jest na prwdę kuszący.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie jajka, są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pescowegetariański przepis :)Tak się składa, że ryby chętnie jem. Danie kojarzy się już z Wielkanocą i od razu robi się wiosennie w powietrzu ;) Zapraszam do mnie https://naturalniezezielone.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńNa przystawkę i nie tylko ;)
OdpowiedzUsuńWprost uwielbiamy wszelkie nadziewane wersje jajek :D
OdpowiedzUsuń