wtorek, 12 grudnia 2017

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Klasyczna prosta pasta kanapkowa z gotowanych jajek. Szybka w przygotowaniu, a cieszy podniebienie.

Składniki (6 porcji)
-5 jajek
-kilka gałązek szczypiorku
-2 łyżki majonezu
-sól, pieprz

Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Szczypior drobno posiekać. Wymieszać z jajkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 107,4 kcal
Tłuszcz: 8,7g
Białko: 6,7g
Węglowodany: 0,6g



Smacznego ;-)

8 komentarzy:

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...