Przepyszna i aromatyczna opcja przygotowania polędwiczki, idealna dla osób, które lubią nutę pikantności. Wypełniona serami i marynowanym jalapeno, które po rozkrojeniu są płynne i wydostają się tworząc aromatyczny sos.
Składniki (4 porcje)
-1 polędwiczka wieprzowa
-3 marynowane jalapeno
-150 g tartego sera cheddar
-100 g kremowego serka typu Philadelphia
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-7-8 plasterków wędzonego boczku
-sól, pieprz
Przygotowanie
Polędwiczkę umyć i oczyścic z błon. Naciąc z jednej strony wzdłóż, nie przekrajając do końca. Opróśzyć solą i pieprzem.
W naczyniu wymieszać kremowy serek z tartym cheddarem i pokrojonym jalapeno. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Powstałą masą nadziać polędwiczkę. Całość owinąć plastrami wędzonego boczku.
Piec około 45-60 minut w temperaturze 160 stopni.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Polędwiczka na bogato :) super pomysł na niebanalny obiad :)
OdpowiedzUsuń