piątek, 29 maja 2020

Polędwiczka wieprzowa faszerowana cheddarem z jalapeno i otulona wędzonym boczkiem

Przepyszna i aromatyczna opcja przygotowania polędwiczki, idealna dla osób, które lubią nutę pikantności. Wypełniona serami i marynowanym jalapeno, które po rozkrojeniu są płynne i wydostają się tworząc aromatyczny sos. 

Składniki (4 porcje)
-1 polędwiczka wieprzowa
-3 marynowane jalapeno
-150 g tartego sera cheddar
-100 g kremowego serka typu Philadelphia
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-7-8 plasterków wędzonego boczku
-sól, pieprz

Przygotowanie
Polędwiczkę umyć i oczyścic z błon. Naciąc z jednej strony wzdłóż, nie przekrajając do końca. Opróśzyć solą i pieprzem.
W naczyniu wymieszać kremowy serek z tartym cheddarem i pokrojonym jalapeno. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Powstałą masą nadziać polędwiczkę. Całość owinąć plastrami wędzonego boczku.
Piec około 45-60 minut w temperaturze 160 stopni.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;-)

1 komentarz:

  1. Polędwiczka na bogato :) super pomysł na niebanalny obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...