Faszerowane kajzerki to dobry sposób na urozmaicenie śniadania, czy kolacji, jak i wykrozystanie nie do końca świezych już kajzerek. Dowolność składników, które można umieścić w środku pozwala także na dopasowanie zestawu smaków do swojego gustu kulinarnego.
Składniki (4 porcje)
-4 kajzerki
-4 plasterki sera żółtego
-4 jajka
-pół papryki
-2 marynowane papryczki jalapeno
-4 plasterki wędliny
-suszona cebulka
-sól, pieprz
-keczup
Przygotowanie
Z kajzerek odciąć górę ("czapeczki") i wydrążyć wnętrze. W każdej bułce umieścić trochę keczupu.
Ser, papryki i wędlinę pokroić w kawałki. Do każdej bułki włożyć mieszankę pokrojonych składników i drobinę suszonej cebulki. Wbić jajko i obsypać solą i pieprzem.
Piec kilka minut (do momentu ścięcia jajka i roztopienia sera) w temperaturze około 150 stopni. Podawać na ciepło
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
super wyglądają
OdpowiedzUsuńBardzo interesujące. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńale genialny pomysł! wyglądają bajecznie i mega pysznie :D <3
OdpowiedzUsuńDzięki, że mi przypomniałaś to danie, jak moje córki były małe, to bardzo lubiły takie bułeczki faszerowane :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na śniadanko :)
OdpowiedzUsuń