Składniki (2 porcje)
-6 cienkich plastrów wędzonego boczku
-4 kromki chleba tostowego
-4 liście sałaty lodowej
-4 plastry pomidora
-4 łyżeczki majonezu
-świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Na patelni grillowej lub innej o grubym dnie, używając średniej lub małej mocy palnika, przesmażyć boczek na chrupko (kilka minut).
Na rozgrzany tłuszcz wytopiony z boczku wyłożyć chleb tostowy i zrumienić przez chwilę po obu stronach.
Jedną kromkę posmarować łyżeczką majonezu. Ułożyć sałatę, na niej 2 plastry pomidora. Delikatnie oprószyć pieprzem. Na pomidorach ułożyć 3 plastry bekonu i przykryć sałatą. Drugą kromkę chleba posmarować łyżeczką majonezu. Przykryć kanapkę.
W ten sam sposób przygotować drugą kanapkę.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 374,4 kcal
Tłuszcz: 21,8g
Białko: 11,1g
Węglowodany: 33,5g
Smacznego ;-)
Przepis bierze udział w akcji:
Pysznie wygląda, z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńMniam! Pysznie nadziana. Na leniwe śniadanie idealna :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym:)
OdpowiedzUsuńMuszę przyrządzić mężowi :D
OdpowiedzUsuńPyszna kanapeczka :-)
OdpowiedzUsuńmmm.. pożywna :D
OdpowiedzUsuńSuper pożywna kanapka i wygląda bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńMusi być bardzo sycąca :)
OdpowiedzUsuńWow - ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńPyszna kanapka, tylko zamieniłabym chleb tostowy ja inny, bo nie jestem jego fanką :)
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym :) pyszka!
OdpowiedzUsuńAmerykańskie kanapki mają to do siebie, że są pyszne :)
OdpowiedzUsuńKusząca kanapka :)
OdpowiedzUsuńumknęła mi ta akcja a smacznie się kanapki zapowiadają :)
OdpowiedzUsuń