Składniki (4 porcje)
-5 jaj
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-5 większych ogórków konserwowych
-1 puszka kukurydzy
-pół pęczka szczypioru
-3 łyżki majonezu
-sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski.
Kukurydzę i tuńczyka odsączyć (używam tuńczyka w kawałkach, ale równie dobrze może to być sałatkowy), ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do jajek.
Szczypior drobno posiekać, dodać. Całość doprawić solą i pieprzem, dodać majonez. Dokładnie wymieszać. Schłodzić.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 277,4 kcal
Tłuszcz: 18,2g
Białko: 12,9g
Węglowodany: 13,8g
Smacznego ;-)
Przepis bierze udział w akcji kulinarnej:
Mój mąż ostatnio marudzi o takie sałatki :) A mnie właśnie naszła ochota na tuńczyka :) więc chyba dogodzę i jemu i sobie :)
OdpowiedzUsuńPycha, robię podobną! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką sałatkę pycha :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszna sałatka :-)
OdpowiedzUsuńZnam pyszna jest:)
OdpowiedzUsuńPycha!!
OdpowiedzUsuńu mnie często jest podobna sałatka i równie często zmieniam ryki:)
Moja ulubiona :-)
OdpowiedzUsuńLubie tunczyka :) Salatka prosta i smaczna.
OdpowiedzUsuń