Składniki (4 porcje)
-8 pałek kurczaka
-450 g (opakowanie) podstawowych mrożonych warzyw (np. bukiet warzyw albo "warzywa na patelnię"
-3 jabłka
-1 łyżka miodu
-1 łyżka słodkiej mielonej papryki
-majeranek
-sól i pieprz
Przygotowanie
Pałki umyć i oczyścić. Natrzeć solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem (można także użyć naczynia żaroodpornego). Wyłożyć pałki. Piec około 30 minut.
Dookoła podpieczonych pałek rozsypać mrożone warzywa. Całość piec 15 minut.
Jabłka umyć, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. Obłożyć nimi pałki. Całość obsypać majerankiem i słodką papryką. Polać miodem. Zapiec ostatnie 15 minut.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 340,7 kcal
Tłuszcz: 13,8g
Białko: 33g
Węglowodany: 22,3g
Smacznego :-)
Przepis bierze udział w akcji:
pychotka :)
OdpowiedzUsuńProsty i nieskomplikowany obiad, a do tego jaki smaczny :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie! <3 Zdrowe i bardzo pożywne. Obiad idealny :D
OdpowiedzUsuńJak ten kurczak kusi!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię połączenie mięsa i owoców i wiem że ten przepis musi smakować:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię kurczaka, w każdej postaci....
OdpowiedzUsuńFaktycznie połączenie dosyć nietypowe ale wygląda smacznie
OdpowiedzUsuńMniam! Apetyczne! Lubię mięso z jabłkami!
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :> uwielbiam kurczaka w każdym wydaniu, muszę spróbować :>
OdpowiedzUsuńJak widać jabłka nie jedno mają imię :D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł 😊
OdpowiedzUsuńBardzo lubię mięsa z jabłkami :) Twoje danie wygląda mega smacznie :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione smaki :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis lubię jabłka pieczone z mięsem mniam ;)
OdpowiedzUsuńTo zdecydowanie moje smaki.
OdpowiedzUsuń