Składniki (4 porcje)
-250 g wątróbki drobiowej
-1 mała cebula
-4 łyżki oleju rzepakowego
-majeranek
-sól, pieprz
-natka pietruszki
-mąka pszenna
Przygotowanie
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Przełożyć do miseczki.
Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Resztę oleju rozgrzać na patelni. Wątróbkę obtaczać w mące i smażyć do zbrązowienia. Przełożyć do cebuli. Gdy składniki ostygną posypać majerankiem, pieprzem i opcjonalnie solą (ja nie używam). Całość zblendować na gładką masę.
Pietruszkę posiekać, dodać do pasty i dokładnie wymieszać.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 189,6 kcal
Tłuszcz: 13g
Białko: 12,2g
Węglowodany: 5,7g
Smacznego :-)
Przepis bierze udział w akcji:
Bardzo przyjemnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSuper, świetny pomysł na pastę, trochę przypomina pasztet :)
OdpowiedzUsuńSzybko, prosto i smacznie! Czyli tak jak lubię najbardziej :) Na pewno chętnie wykorzystam Twój przepis!
OdpowiedzUsuńMy bardzo lubimy wątróbkę i taką pastę zjadłybyśmy ze smakiem :D
OdpowiedzUsuńpychotka:) Zainteresowanych zapraszam również do obserwowania bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń