Składniki (2 porcje)
-500 g kalafiora
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-sól, pieprz
Przygotowanie
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Powinien być miękki, nie chrupiący. Wodę odsączyć, a kalafior rozgnieść widelcem.
Na patelni rozgrzać olej. Wyłozyć kalafior. Wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając. Podawać na ciepło z pieczywem, kanapkami, grzankami lub jako samodzielna przekąska.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 257,6 kcal
Tłuszcz: 19,9g
Białko: 12,5g
Węglowodany: 6,6g
Smacznego ;-)
Prosto, szybko, smacznie, zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam kalafiora! I wiem, że ten przepis to coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
https://modnatravelistka.blogspot.com
Przepis jest niesamowity:)) zrobiłam wczoraj na kolację to męża był pod wrażeniem ze tak gotuję:)) ale nie zdradziłam ze przepis wzięłam z bloga.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że posmakował <3
UsuńJak pysznie kochana :-)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńdodaj do tego jeszcze bułki tartej i mizeria - będziesz w siódmym niebie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest niesamowity:)) zrobiłam wczoraj na kolację to chłopak był pod wrażeniem ze tak gotuję:)) ale nie zdradziłam ze przepis ukradłam z bloga.
OdpowiedzUsuń