piątek, 3 kwietnia 2020

Pikantna sałatka z tuńczykiem i fasolą

Dawno nie robiłam żadnej sałatki z majonezem, więc pora na szybką tuńczykową propozycję. Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim.

Składniki 
-1 puszka tuńczyka w sosie własnym
-1 puszka kukurydzy
-1 cebula
-1 papryczka chili
-1 papryka czerwona
-3 ogórki konserwowe
-3 jajka
-1 puszka fasoli pinto lub czerwonej
-2 łyżki majonezu
-2 łyżki jogurtu greckiego
-1 łyżka musztardy
-słodka i ostra papryka
-sól, pieprz

Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.



Smacznego ;-)

2 komentarze:

  1. Świetny zestaw składników, zapisuję przepis :) Brakuje mi tylko czerwonej fasoli, może przed świętami uda się jeszcze wyjść na zakupy :)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...