Dawno nie robiłam żadnej sałatki z majonezem, więc pora na szybką tuńczykową propozycję. Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim.
Składniki
-1 puszka tuńczyka w sosie własnym
-1 puszka kukurydzy
-1 cebula
-1 papryczka chili
-1 papryka czerwona
-3 ogórki konserwowe
-3 jajka
-1 puszka fasoli pinto lub czerwonej
-2 łyżki majonezu
-2 łyżki jogurtu greckiego
-1 łyżka musztardy
-słodka i ostra papryka
-sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
robię taką samą :)
OdpowiedzUsuńŚwietny zestaw składników, zapisuję przepis :) Brakuje mi tylko czerwonej fasoli, może przed świętami uda się jeszcze wyjść na zakupy :)
OdpowiedzUsuń