sobota, 4 lipca 2020

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem

Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu i ostrej rzodkiewki, z dużą ilością pieprzu, to świetny dodatek do pieczywa i grzanek.

Składniki (4 porcje)
-500 półtłustego twarogu 
-pęczek rzodkiewek
-pęczek szczypiorku
-150 g naturalnego jogurtu greckiego
-sól, pieprz

Przygotowanie
Twaróg umieścić w misce i pognieść widelcem. Rzodkiewki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać. Wymieszać z twarogiem. Dodać jogurt naturalny, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Schłodzić.

Wartość energetyczna (porcja) 
Energia: 198,5 kcal
Tłuszcz: 8,8g
Białko: 23g
Węglowodany: 7g   


Smacznego ;-)

6 komentarzy:

  1. Taki domowy twarożek jest najlepszy :D
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Banalnie proste w przyrządzeniu oraz bajecznie smaczne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam taki twarożek na śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam, zawsze czekam na wiosnę i ten twarożek robię na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...