Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to jedna z tych banalnie prostych rzeczy, która zawsze wychodzi, ale i łechce podniebienie swoim smakiem. Przygotowany z domowego twarogu i ostrej rzodkiewki, z dużą ilością pieprzu, to świetny dodatek do pieczywa i grzanek.
Składniki (4 porcje)
-500 półtłustego twarogu
-pęczek rzodkiewek
-pęczek szczypiorku
-150 g naturalnego jogurtu greckiego
-sól, pieprz
Przygotowanie
Twaróg umieścić w misce i pognieść widelcem. Rzodkiewki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać. Wymieszać z twarogiem. Dodać jogurt naturalny, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Schłodzić.
Wartość energetyczna (porcja)
Energia: 198,5 kcal
Tłuszcz: 8,8g
Białko: 23g
Węglowodany: 7g
Smacznego ;-)
Idealny na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńTaki domowy twarożek jest najlepszy :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Banalnie proste w przyrządzeniu oraz bajecznie smaczne :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki twarożek na śniadanie :-)
OdpowiedzUsuńLove it so much.
OdpowiedzUsuńUwielbiam, zawsze czekam na wiosnę i ten twarożek robię na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń