Składniki (6 sztuk)
-podwójny filet z kurczaka
-150 g tartego żółtego sera
-1/2 czerwonej papryki
-1/2 pęczka szczypiorku
-2 jajka
-4 łyżki mąki pszennej
-płaska łyżeczka słodkiej papryki
-sól, pieprz
-olej do smażenia
Przygotowanie
Filet z kurczaka umyć i oczyścić, pokroić w nieduże, maksymalnie 1 centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę drobno pokroić, szczypior posiekać. Umieścić w misce. Dodać mięso, tarty żółty ser, jajka, mąkę i paprykę. Całość dokłądnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać masę i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Wartość energetyczna (1 sztuka)
Energia: 343,8 kcal
Tłuszcz: 24,1g
Białko: 24,9g
Węglowodany: 6,4g
Smacznego ;-)
Bardzo fajny pomysł, dzięki dodatkom można zupełnie zmienić smak kotletów i je ciekawie urozmaicić :)
OdpowiedzUsuń