sobota, 23 listopada 2019

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Lubię sałatki z tortellini. Świetnie nadają się do lunch boxa i wzięca do pracy czy na wycieczkę. Dziś proponuję mięsne tortellini w towarzystwie pesto i świeżego szpinaku.

Składniki (3 porcje)
-250 g tortellini z mięsem (opakowanie)
-2 garści świeżego szpinaku 
-8-10 pomidorków kokrajlowych
-100 g kukurydzy z puszki
-100 g czarnych oliwek
-50 g tartego żółtego sera
-2 łyżki zielonego pesto

Przygotowanie
Ugotować tortellini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. 
Pomidorki przekroić na pół, oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Dokładnie wymieszać. 



Smacznego ;-)

2 komentarze:

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Lubię sałatki z tortellini. Świetnie nadają się do lunch boxa i wzięca do pracy czy na wycieczkę. Dziś proponuję mięsne tortellini w towarzy...