sobota, 23 listopada 2019

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Lubię sałatki z tortellini. Świetnie nadają się do lunch boxa i wzięca do pracy czy na wycieczkę. Dziś proponuję mięsne tortellini w towarzystwie pesto i świeżego szpinaku.

Składniki (3 porcje)
-250 g tortellini z mięsem (opakowanie)
-2 garści świeżego szpinaku 
-8-10 pomidorków kokrajlowych
-100 g kukurydzy z puszki
-100 g czarnych oliwek
-50 g tartego żółtego sera
-2 łyżki zielonego pesto

Przygotowanie
Ugotować tortellini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. 
Pomidorki przekroić na pół, oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Dokładnie wymieszać. 



Smacznego ;-)

16 komentarzy:

  1. Super, bardzo podoba mi się tak podane tortellini :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja zawsze lubię bardzo dużo przepisów czytać.Później przygotowuje rewelacyjne jedzenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne danie na drugie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  4. W sam raz na zbliżającego się sylwestra :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna przekąska na sylwestra

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie miałam okazji spróbować podobnej sałatki . Szkoda że w moim domu sama będę jeść taką sałatkę

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie dania, które są mięsne, a jednak przeważają warzywa i naturalny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda bardzo smacznie, na pewno wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. chętnie spróbuję takiej kompozycji :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Oj powiem że smaka to mi narobiłaś. Przy najbliższej okazji zrobię

    OdpowiedzUsuń
  11. Z chęcią spróbuję, przyznam że nie jadłam nigdy tortellini

    OdpowiedzUsuń
  12. Juz zgłodniałam, pyszna

    OdpowiedzUsuń
  13. Tak smacznego dania jeszcze nie jadłam. Muszę ten przepis dopisać do moich ulubionych. Cala rodzina się zajadała.

    OdpowiedzUsuń

Makaron z kurkami i suszonymi pomidorami

  Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne grzyby można wykorzystać na tak wiele sposobów, że nigdy chyba mi się nie nudzą....