Prosta, chrupiąca i słodka surówka z kapusty, która sprawdzi się do każdego obiadu.
Składniki (6 porcji)
-400 g czerwonej kapusty
-1 duże jabłko
-1/2 cebuli
-1 łyżka majonezu
-1-2 łyżki jogurtu greckiego
-sól, pieprz.
Przygotowanie
Kapustę poszatkować, umieścić w misce i oprószyć solą by delikatnie zmiękła. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Oba składniki dodać do kapusty. Przyprawić pieprzem i, w razie potrzeby solą. Dodać majonez i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzić około 30 minut.
Smacznego ;-)
Bardzo lubię taką surówkę, czasami dorzucam też garść rodzynek :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam czerwonej kapusty, myślę że ta surówka to dobry pomysł aby wrócić do tego smaku
OdpowiedzUsuń