niedziela, 9 lutego 2020

Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką

Powracam po małej przerwie z pyszną i delikatną pastą kanapkową. Szybka w przygotowaniu może także posłużyć jako dip do warzyw. 

Składniki 
-6 jajek
-puszka tuńczyka (ok. 150-170 g)
-5 łyżki keczupu
-2 łyżki suszonej prażonej cebulki
-3 łyżki majonezu
-sól, pieprz
-opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri

Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Dodać pokrojone jajka, sebulkę, keczup i majonez. Doprawić solą i pieprzem, opcjonalnie dodać ostry sos. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Schłodzić.



Smacznego ;-)

5 komentarzy:

  1. Mniam pysznie kochana :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka, bardzo lubię takie śniadania :) cieszę się, że wróciłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki wygląda smakowicie, już nie mogę się doczekać kiedy spróbuję :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Zupa krem z marchwi z curry

Zupy niestety gotuję rzadko, jeśli już, to właśnie te bardziej treściwe - typu fasolowa, grochowa, które przynajmniej lubi mój Luby - albo p...