Składniki
-6 jajek
-puszka tuńczyka (ok. 150-170 g)
-5 łyżki keczupu
-2 łyżki suszonej prażonej cebulki
-3 łyżki majonezu
-sól, pieprz
-opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Dodać pokrojone jajka, sebulkę, keczup i majonez. Doprawić solą i pieprzem, opcjonalnie dodać ostry sos. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Schłodzić.
Smacznego ;-)
Uwielbiam tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńMniam pysznie kochana :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńPychotka, bardzo lubię takie śniadania :) cieszę się, że wróciłaś :)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta :)
OdpowiedzUsuń