czwartek, 5 września 2019

Zapiekanki z awokado, łososiem i serem pleśniowym

Ostatnio dzieliłam się z Wami klasycznymi zapiekankami z szynką i pieczarkami, więc dziś dla odmiany zapiekanki odrobinę zdrowsze. Osobiście uwielbiam połączenie awokado, sera z niebieską pleśnią i wędzonego łososia. Zestawienie o intensywnym zapachu, ale za to jakie pyszne! ;-)

Składniki (4 porcje)
-2 półbagietki graham
-1 dojrzałe awokado
-opakowanie sera pleśniowego typu lazur (ok. 125 g)
-100 g wędzonego łososia
-100 g tartego żółtego sera
-pieprz

Przygotowanie
Bułki rozkroić wzdłóż. Każdą posmarować dojrzałym awokado i . Łososia pokroić na mniejsze "skrawki". Na każdej bułce poukładać porcję wędzonego łososia i posypać pokruszonym serem pleśniowym. Całość oprószyć żółtym serem. Zapiec kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.



Smacznego ;-)

6 komentarzy:

  1. Super pomysł, z dodatkiem awokado i łososia musi świetnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. WOW! Świetny przepis, chociaż ja zamieniłabym łososia na szynkę! Pozdrawiam!^^

    OdpowiedzUsuń
  3. ojj taką zapiekaneczkę bym sobie z chęcią zjadła

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna zapiekanka. Musze zrobić z łososiem. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Awokado uwielbiam, łososia i ser pleśniowy również :) Połączenie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...