Ciasto francuskie - chociaż dość tłuste - jest świetnym sposobem na szybką i sycącą przekąskę. Neutralne w smaku pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko.
Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej.
Składniki (4 porcje)
-opakowanie ciasta francuskiego
-8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki lub półsurowe wieprzowe)
-2-3 łyżki musztardy
-żółty tarty ser
Przygotowanie
Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc w paski o szerokości ok. 1,5cm. Każdą kiełbaskę owinąć dokładnie paskami ciasta. Całość posypać tartym żółtym serem. Zapiec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego ;-)
wyglądają naprawdę sietnie
OdpowiedzUsuńChętnie wykorzystam przepis, mniamm :)
OdpowiedzUsuńJadłbym! :D
OdpowiedzUsuńPyszności kochana :-)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna propozycja!
OdpowiedzUsuńale pyszności, uwielbiam wypieki z ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńsmakowite!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś kabanosy w cieście francuskim, świetna przekąska :)
OdpowiedzUsuńZ ciastem francuskim musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł
OdpowiedzUsuń