Surówki do obiadu nigdy nie może zabraknąć. Chrupiąca z wybijającą się ostrością pora to świetna opcja do klasycznych dań z mięsem.
Składniki (4 porcje)
-2 spore kawałki pora
-2 marchewki
-1 kwaśne jabłko
-1 łyżka majonezu
-1-2 łyżki naturalnego jogurtu
-sól, pieprz
Przygotowanie
Por umyć i drobno pokroić. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość umieścić w misce. Dodać majonez i jogurt i doprawić dolą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego ;-)
Pyszna i zdrowa surówka. Nie robiłam nigdy z pora tylko dlatego, że nie umiałam. Chętnie wykorzystam Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam takie surówki ☺
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, a dawno nie robiłam, jakoś zapomniałam o te surówce :)
OdpowiedzUsuńPyszny i zdrowy dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńJestem na TAK 😊
OdpowiedzUsuń