Wszelakie zrazy z mięsa goszczą u nas dość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad.
Składniki (4 porcje)
-4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g)
-4 łyżki marynowanych kaparów
-4 plasterki drobiowej szynki
-suszona cebulka
-musztarda
-2 jajka
-mąka i bułka tarta do panierowania
-olej do smażenia
-sól, pieprz
Przygotowanie
Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Lubię kapary, chętnie skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńSmakowita propozycja na niedzielny obiad :)
OdpowiedzUsuńmniam świetnie wygląda
OdpowiedzUsuńPrezentują się bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń