niedziela, 18 sierpnia 2019

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

Dziś małe wspomnienie z czasów szkolnych. Czy ktoś pamięta klasyczne zapiekanki z szynką kupowane w budkach w mieście? Zrumienione na chrupko, pełne pieczarek, szynki i roztopionego sera.

Składniki (4 porcje)
-2 półbagietki 
-4 plasterki szynki
-250 g pieczarek
-200 g tartego żółtego sera
-4 łyżki keczupu
-1 łyżka oleju do smażenia
-sól

Przygotowanie
-Bułki rozkroić wzdłóż i posmarować keczupem. Pieczarki pokroić w plasterki lub półplasterki, delikatnie oprószyć solą i podsmażyć na patelni. Szynkę pokroić w małe kawałki. Na bułkach układać szynkę i pieczarki, posypać tartym żółtym serem. Zapiec kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.



Smacznego ;-)

3 komentarze:

  1. Ojej, całe wieki nie jadłam :) muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od czasu do czasy uwielbiam czasem sięgnąć po tego typu przysmaki. Chętnie sprawdzę przepis na tą zapiekankę. Zapraszam do mnie, może coś ciekawego wpadnie w oko ;)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...