Składniki (2 porcje)
-2 duże bułki do hot dogów (ewentualnie półbagietki, paluchy czy podobne podłóżne pszenne pieczywo)
-2 kawałki kiełbasy (po ok 100-150 g każdy)
-1 szkl. surówki colesław
-2 ziemniaki
-sos barbeque
-olej do głębokiego smażenia + 1 łyżka oleju
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej, usmażyć frytki. odsączyć z tłuszczu.
Bułki naciąć. Kiełbaski ponacinać jak na grilla. Usmażyć na łyżce oleju lub ugrillować. W rozcięte bułki włożyć przygotowane kiełbaski. Polać sosem bbq, na wierzch ułożyć frytki, polać jeszcze odrobiną sosu. Na końcu całość przykryć surówką colesław.
Smacznego ;-)
Nie jadłam takiej ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię, syn ucieszy się 😆
OdpowiedzUsuńJedna z ulubionych kanapek mojego Połówka :)
OdpowiedzUsuńSuper kanapka :) ciekawa jestem skąd taka nazwa :)
OdpowiedzUsuń