środa, 4 stycznia 2017

Sałatka z surimi i czerwoną fasolą

Witam w Nowym Roku!

Jak się Wam rozpoczął? Sylwester huczny, pełen tańców, pięknych kreacji i szampańskiej zabawy, czy raczej spokojny w rodzinnym gronie lub na domowym przyjęciu?

My w tym roku w domowym zaciszu. W ciepłych kapciach, z zapasem filmów, szampana, drinków i...sałatek. 
Jedną z nich była banalnie prosta, ale za to pyszna sałatka z surimi. 

Składniki (6 porcji)
-1 opakowanie  surimi (ok. 250 g)
-puszka czerwonej fasoli
-puszka kukurydzy
-kawałek pora
-sól, pieprz
-2 łyżki majonezu

Przygotowanie
Czerwoną fasolę odsączyć i przepłukać. Kukurydzę odsączyć. Surimi pokroić w kawałki. Pora posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, jeszcze raz wymieszać. Najlepiej smakuje po schłodzeniu.

Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 142,2 kcal
Tłuszcz: 5,0g
Białko: 6,9g
Węglowodany: 16,6g


Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...