Składniki (2 porcje)
-4 plastry schabu
-250 g mielonego mięsa wołowego
-2 jajka
-pół małej cebulki
-bułka tarta
-mąka do panierowania
-4 liście sałaty
-4 plasterki sera żółtego
-suszona cebula
-2 ogórki konserwowe
-2 łyżki majonezu
-łyżka keczupu
-kilka kropki sosu tabasco lub piri-piri
-1 łyżeczka sosu worchester
-sól, pieprz
-olej do smażenia
Przygotowanie
Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, drobno posiekaną cebulkę, sos worchester i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na burgery.
Majonez wymieszać z keczupem i sosem tabasco.
w głębokim talerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć.
Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją.
Smacznego ;-)
Przepis dodaję do akcji "Domowy fastfood"
to takie danie mięso w mięsie;D dla facetów idealne ;D
OdpowiedzUsuńAle wypas :D Uczta dla prawdziwego faceta :D
OdpowiedzUsuńBurger na bogato :)
OdpowiedzUsuńJa także lubię od czasu do czasu takie dania 😊
OdpowiedzUsuńOj nie dla mnie :P
OdpowiedzUsuńJakie pyszności kochana :-)
OdpowiedzUsuń