Składniki (3 porcje)
-400 g boczniaków
-cebula
-2 garści suszonej żurawiny
-olej rzepakowy
-sól, pieprz
Przygotowanie
Boczniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzić i pokroić w kawałki lub paseczki.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
W słoiczku układać warstwami kawałki boczniaków, cebulę i żurawinę, przyprawiając każdą warstwę i polewając olejem. Wstawić do lodówki.
Smacznego ;-)
Może komuś posmakować ;)
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś tak przygotowane boczniaki pycha.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, nie wiedziałam, że tak można przygotować boczniaki :)
OdpowiedzUsuńz tą powszechnością śmiem się nie zgodzić- u nas są tylko od święta, aż się zastanawiam nad własna hodowlą:)
OdpowiedzUsuńA przepis świetny, chętnie wypróbuję jak już gdzieś je dorwę;)
Fajny pomysł kochana :-)
OdpowiedzUsuńŚledzi nie lubimy ale taką wersję byśmy bardzo chętnie spróbowały :)
OdpowiedzUsuń