piątek, 24 maja 2019

Koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi i migdałami

Zaczynają się upały, lato, więc wracam do łask koktajli, smooothie i innych "mixów". Wysokie temperatury zawsze zmniejszają mój apetyt, a kilka odpowiednich dodatków pozawala stworzyć coś na zimno z mnóstwem wartości odżywczych. Dzisiaj korzystam z sezonu truskawkowego :) 

Składniki (2 porcje)
-1 szkl. pokrojonych truskawek
-1 banan
-garść migdałów
-1/2 szkl. płatków owsianych
-240g jogurtu greckiego lub waniliowego
-1 łyżka miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie
Banan obrać i włożyć na 30 minut do lodówki. W blenderze umieścić pozostałe składniki i mrożony banan. Całość zmiksować na gładką masę. Podawać na zimno ozdobiony świeżymi owocami.



Smacznego ;-)

5 komentarzy:

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...