Pyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-)
Składniki
-12 jajek
-300 g pieczarek
-1 duża cebula
-4 łyżki startego żółtego sera
-1 pęczek posiekanego szczypiorku
-3/4 szkl. bułki tartej
-4 łyżki gęstej śmietany
-olej do smażenia
-1-2 łyżki majonezu
-sól
-pieprz
Przygotowanie
10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju.
Ugotowane jajka pokroić i połączyć z cebulą i pieczarkami. Wbić 2 jajka i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przełożyć do keksówki (wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą albo wyłożonej pergaminem). Piec ok. 60 minut w temp. 200st.
Źródło: 'Przepisy czytelników'
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Naprawdę smakowicie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
uwielbiam takie pasztety :)
OdpowiedzUsuńjajka, pieczarki, ser żółty, cebulka... musi być pyszny!
OdpowiedzUsuńmusi być smaczny :)
OdpowiedzUsuń