piątek, 25 listopada 2011

Sałatka z surimi i rukolą

Składniki
-rukola (zazwyczaj używam op. ok 90-100g. Zamiast rukoli można użyć świeży szczypiorek)
-25-30 dag paluszków surimi
-3 jajka
-kilka plasterków ananasa z puszki
-majonez, musztarda, ew. jogurt naturalny

Przygotowanie
Rukolę drobno pokroić. Paluszki po kroić w grubsze plasterki, ananasa osączyć, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać ok. 2 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy (lub inaczej, wg uznania. Ja używam majonez-jogurt po 1 łyżce).
Smacznego ;-)

4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda, choć do rukoli nadal nie mogę się przekonać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie łączyłam jeszcze surimi z ananasem, chętnie spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń