Bardzo prosta, ale niezwykle smaczna sałatka.Charakterystyczny smak rukoli świetnie komponuje się ze słodkim ananasem i delikatnymi paluszkami surmi.
Składniki (3 porcje)
-upakowanie rukoli (ok 90-100 g)
-250 g paluszków surimi
-3 jajka
-kilka plasterków ananasa z puszki
-2 łyżki majonezu
-1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie
Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Paluszki surimi pokroić w grubsze plasterki, ananasa osączyć, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać 2 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy. Doprawić solą i pierzem, wymieszać.
Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 205,7 kcal
Tłuszcz: 7,2g
Białko: 15,1g
Węglowodany: 19,9g
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
To lubię!:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, choć do rukoli nadal nie mogę się przekonać :)
OdpowiedzUsuńciekawy sposób na surimi
OdpowiedzUsuńNie łączyłam jeszcze surimi z ananasem, chętnie spróbuję:)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie, spróbuję!
OdpowiedzUsuń