Błyskawiczna czekoladowa rolada bez pieczenia. W smaku idealna. Robię ją dość często, aż zdziwiłam się kiedy okazało się, że nie zawitała jeszcze na moim blogu ;-)
Składniki (na 2 rolady)
-paczka wafli
-2 op. herbatników
-1 galaretka (dowolna)
-2 łyżki kakao
-margaryna
-szklanka cukru
-2-3 banany (możliwie proste ;))
Przygotowanie
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Margarynę zagotować z cukrem. Wkruszyć herbatniki i 2 wafle. Dodać ciepłą rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
Rozłożyć 2 wafle i posmarować gorącą masą. Poczekać chwilę dla zmięknięcia wafli, zwijać razem z bananem.
Rolady owinąć w folię aluminiową i schłodzić
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Fajny pomysł! Wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńMoja ciocia robi podobną i jest przepyszna, a taka prosta ;)
OdpowiedzUsuńAle jak to się robi, żeby wafel nie połamał się :(( Bardzo, ale to bardzo fajna rolada!
OdpowiedzUsuńCytuję: "posmarować gorącą masą. Poczekać chwilę dla zmięknięcia wafli" :) wafle miękną od gorącej masy
UsuńBanan nie sciemnieje?
OdpowiedzUsuńFajny pomysł
OdpowiedzUsuńAle ładnie zwinięta :) Mi się zawsze łamie :)
OdpowiedzUsuń