niedziela, 10 czerwca 2018

Surówka z pora, ogórków i selera konserwowego

Straciam ostatnio trochę na regularności w dodawaniu wpisów. Dzis zaglądam tylko na moment z pyszną, lekko kwasną surówką. Świetnie nadaje się do obiadu, jak i dań z grilla. 

Składniki (2 porcje)
-por
-1/3 słoika selera konserwowego
-kilka ogórków konserwowych
-sól, pieprz
-2 łyzki majonezu

Przygotowanie
Por drobno pokroić, umieścić w misce. Delikatnie posolić i odstawić na chwilę. W międzyczasie pokroić w kostkę ogórki, a seler odsączyć. Wszystkie warzywa razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać majonez i dokładnie połaczyć.

Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 170,1 kcal
Tłuszcz: 12,1g
Białko: 1,6g
Węglowodany: 13g



Smacznego ;-)

16 komentarzy:

  1. świetna sałatka nie tylko do obiadu, myślę że do grilowanych mięs też będzie pasować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Suróweczka jak znalazł na upalne dni, smaczna i orzeźwiająca. Ja też straciłam na systematyczności w dodawaniu przepisów. Upały robią swoje.

    OdpowiedzUsuń
  3. Z pewnością świetnie smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba mi się ten dodatek selera konserwowego

    OdpowiedzUsuń
  6. taki prosty przepis, a ja go nie znałam....

    OdpowiedzUsuń
  7. Genialne przepisy! Mój mąż będzie zachwycony! Obserwuję i pozdrawiam!^^

    OdpowiedzUsuń
  8. brzmi banalnie, ale nigdy takich smaków nie połączyłam :) dzięki za inspirację :)

    OdpowiedzUsuń

Francuska zupa cebulowa

Gdy chłód i szaruga za oknem sięgamy po sycące i rozgrzewające dania. Francuska zupa cebulowa nadaje się do tego idealnie. Chociaż prosta i ...