sobota, 31 sierpnia 2013

Kotlety z kaszki kukurydzianej z pieczarkami i serem

Pogodzić 150 godzin praktyk i pracę na etacie w jeden miesiąc to nie lada wyczyn! Jestem z siebie dumna, że udało mi się przetrwać ten miesiąc ;-) Teraz jeszcze tylko kilka dni i upragniony urlop... W końcu będę mogła trochę więcej czasu spędzać w kuchni. Już mi ślinka cieknie na myśl o zaplanowanych tartach... mniam :)

A póki co zapraszam na smaczne i pożywne kotlety.

Składniki 
-250 g kaszki kukurydzianej
-1 l mleka
-2 jajka
-sól
-100 g pieczarek
-100 g żółtego sera
-bułka tarta
- olej do smażenia

Przygotowanie
Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, mieszając gotować ok 20 minut. Osolić. Ostudzić.
Pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni. Ser żółty zetrzeć na wiórki.
Do kaszy wbić 1 jajko. Wymieszać z serem i pieczarkami. Z masy formować kotlety, panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pierogi z wołowiną i chilli

Pierogi ostatnio bardzo często u nas goszczą. Może dlatego, że w sklepach i restauracjach nie są dostępne i zaczynamy tęsknić za naszymi pol...