Pogodzić 150 godzin praktyk i pracę na etacie w jeden miesiąc to nie lada wyczyn! Jestem z siebie dumna, że udało mi się przetrwać ten miesiąc ;-) Teraz jeszcze tylko kilka dni i upragniony urlop... W końcu będę mogła trochę więcej czasu spędzać w kuchni. Już mi ślinka cieknie na myśl o zaplanowanych tartach... mniam :)
A póki co zapraszam na smaczne i pożywne kotlety.
Składniki
-250 g kaszki kukurydzianej
-1 l mleka
-2 jajka
-sól
-100 g pieczarek
-100 g żółtego sera
-bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie
Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, mieszając gotować ok 20 minut. Osolić. Ostudzić.
Pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni. Ser żółty zetrzeć na wiórki.
Do kaszy wbić 1 jajko. Wymieszać z serem i pieczarkami. Z masy formować kotlety, panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego! :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Zawsze mnie zastanawiało skąd wzięła się nazwa. Danie gości u nas od wielu lat. Wszak świeżonka to danie z mięsa ze swieżo ubitej świni i ni...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz