wtorek, 4 października 2016

Pasta makrelowo-jajeczna

Osobiście nie przepadam za sklepowymi pastami rybnymi. Dlatego też często robimy takie sami. Makrelowo-jajeczna dość często króluje w weekendy. 

Składniki
-duża wędzona makrela (ok 250-300g)
-3 jajka
-cebula
-2 łyżki majonezu
-sól i pieprz

Przygotowanie
Jajka ugotować i ostudzić. Cebulę obrać i posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Makrelę dokładnie obrać z ośći i rozdrobnić. Dodać do reszty. całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje schłodzona.

Smacznego :-)

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię pasty kanapkowe, fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie! :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna pasta, w sam raz na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie ładniej wygląda i lepiej smakuje dając zamiast cebuli szczypiorek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. być może :) ja niestety świeżego szczypioru nie mogę jeść

      Usuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...