Najprostsze, bardzo pieczarkowe :-)
Z przepisu wychodzi ok. 7 kotletów.
Składniki
-0,5 kg pieczarek
-2 jajka
-mała cebula
-bułka tarta
-olej do smażenia
-sól, pieprz, ulubione zioła
Przygotowanie
Umyte pieczarki drobno pokroić (można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Cebulkę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić do usunięcia wody. Po ostygnięciu dodajemy przyprawy, jajka i całość dokładnie mieszamy. Do masy dodać bułkę tartą, tak aby dało się formować kotlety. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Danie niezwykle proste, ale za to jakie sycące i smaczne :) :) Idealne na szybki obiad.
OdpowiedzUsuńświetna potrawa - szybka, łatwa i smaczna
OdpowiedzUsuń