niedziela, 24 października 2010

Gofry

Nic tak nie uprzyjemni nauki biofizyki, jak pachnące chrupkie gofry ;-)

Składniki (na ok 20szt):
-25 dag margaryny
-6-7 jajek
-6 łyżek cukru
-2 paczki cukru wanilinowego
-1 szkl. mąki pszennej
-1 szkl. mąki ziemniaczanej
-1 czubata łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Zmiksować składniki i piec w gofrownicy.

Smacznego! :)

7 komentarzy:

  1. pyszności, uwielbiam gofry z samym cukrem pudrem

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, zjadlabym takie gofry:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochana, nie miałam pojęcia, że pichcisz!:D
    Osz Ty, następnym razem na sesję przywozisz coś swojego, nie ma bata!:D
    Marta

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ u Ciebie smakowitości! ;-) A tu jak na złość z nadejściem mrozów mam niepohamowane żądze na słodkie i tłuste (czym zazwyczaj gardzę...) ;-)
    Pozdrawiam ciepło i życzę szczęścia w candy!

    OdpowiedzUsuń
  5. takie gofry uprzyjemnią każdą chwilę z nimi spędzoną ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak już dawno nie robiłem sobie gofrów, aż ślinka leci

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę wypróbować Twój przepis, bo zwykle robiłam inaczej. Moje wychodzą średnio chrupiące...

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...