niedziela, 24 października 2010

Gofry

Nic tak nie uprzyjemni nauki biofizyki, jak pachnące chrupkie gofry ;-)

Składniki (na ok 20szt):
-25 dag margaryny
-6-7 jajek
-6 łyżek cukru
-2 paczki cukru wanilinowego
-1 szkl. mąki pszennej
-1 szkl. mąki ziemniaczanej
-1 czubata łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Zmiksować składniki i piec w gofrownicy.

Smacznego! :)

8 komentarzy:

  1. pyszności, uwielbiam gofry z samym cukrem pudrem

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, zjadlabym takie gofry:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochana, nie miałam pojęcia, że pichcisz!:D
    Osz Ty, następnym razem na sesję przywozisz coś swojego, nie ma bata!:D
    Marta

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ u Ciebie smakowitości! ;-) A tu jak na złość z nadejściem mrozów mam niepohamowane żądze na słodkie i tłuste (czym zazwyczaj gardzę...) ;-)
    Pozdrawiam ciepło i życzę szczęścia w candy!

    OdpowiedzUsuń
  5. zapowiada się przepysznie!

    pozdrawiam,
    Paula

    OdpowiedzUsuń
  6. takie gofry uprzyjemnią każdą chwilę z nimi spędzoną ;-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak już dawno nie robiłem sobie gofrów, aż ślinka leci

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę wypróbować Twój przepis, bo zwykle robiłam inaczej. Moje wychodzą średnio chrupiące...

    OdpowiedzUsuń

Pierogi z wołowiną i chilli

Pierogi ostatnio bardzo często u nas goszczą. Może dlatego, że w sklepach i restauracjach nie są dostępne i zaczynamy tęsknić za naszymi pol...