wtorek, 11 marca 2014

Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

Przed wyjazdem na urlop zapraszam Was na szybkie muffinki. Przesiąknięte białą czekoladą i uzupełnione suszoną żurawiną. Palce lizać!

Przypominam również o Urodzinowym Konkursie

Składniki
-2 szkl. mąki
-0,5 szkl. cukru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody
-pół łyżeczki soli
-duże jajko
-0,5 szkl. oliwy
-szklanka mleka
dodatkowo.
-tabliczka białej czekolady
-ok 10 dag suszonej żurawiny

Przygotowanie
Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Obie masy połączyć i wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st.

Smacznego! :-)

7 komentarzy:

  1. Cudne z tą żurawinką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam żurawinę w muffinkach !

    OdpowiedzUsuń
  3. Z racji tego, że często zaglądam na Twój blog i bardzo go lubię chciałabym nominować Cię do Liebster Blog Award. Więcej informacji tu: http://alesmaki.com.pl/?recipe=liebster-blog-award

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczne babeczki, Wesołych Świąt !:).

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam! ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń