Przed wyjazdem na urlop zapraszam Was na szybkie muffinki. Przesiąknięte białą czekoladą i uzupełnione suszoną żurawiną. Palce lizać!
Przypominam również o Urodzinowym Konkursie
Składniki
-2 szkl. mąki
-0,5 szkl. cukru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody
-pół łyżeczki soli
-duże jajko
-0,5 szkl. oliwy
-szklanka mleka
dodatkowo.
-tabliczka białej czekolady
-ok 10 dag suszonej żurawiny
Przygotowanie
Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Obie masy połączyć i wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st.
Smacznego! :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Cudne z tą żurawinką :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam żurawinę w muffinkach !
OdpowiedzUsuńPYCHOTKI !
OdpowiedzUsuńZ racji tego, że często zaglądam na Twój blog i bardzo go lubię chciałabym nominować Cię do Liebster Blog Award. Więcej informacji tu: http://alesmaki.com.pl/?recipe=liebster-blog-award
OdpowiedzUsuńŚliczne babeczki, Wesołych Świąt !:).
OdpowiedzUsuńPyszne trio:)porywam jedną:)
OdpowiedzUsuńmniam! ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń