niedziela, 3 maja 2020

Faszerowane kajzerki

Faszerowane kajzerki to dobry sposób na urozmaicenie śniadania, czy kolacji, jak i wykrozystanie nie do końca świezych już kajzerek. Dowolność składników, które można umieścić w środku pozwala także na dopasowanie zestawu smaków do swojego gustu kulinarnego. 

Składniki (4 porcje)
-4 kajzerki
-4 plasterki sera żółtego
-4 jajka
-pół papryki
-2 marynowane papryczki jalapeno
-4 plasterki wędliny
-suszona cebulka
-sól, pieprz
-keczup

Przygotowanie
Z kajzerek odciąć górę ("czapeczki") i wydrążyć wnętrze. W każdej bułce umieścić trochę keczupu.
Ser, papryki i wędlinę pokroić w kawałki. Do każdej bułki włożyć mieszankę pokrojonych składników i drobinę suszonej cebulki. Wbić jajko i obsypać solą i pieprzem.
Piec kilka minut (do momentu ścięcia jajka i roztopienia sera) w temperaturze około 150 stopni. Podawać na ciepło




Smacznego ;-)

5 komentarzy:

  1. Bardzo interesujące. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. ale genialny pomysł! wyglądają bajecznie i mega pysznie :D <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki, że mi przypomniałaś to danie, jak moje córki były małe, to bardzo lubiły takie bułeczki faszerowane :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny pomysł na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...