Słodkie i kokosowe. W sam raz do mocnej kawy. Zawsze wydawało mi się, że słodkich wypieków nie da się za dużo zjeść, a tu proszę...połowa zniknęła w mgnieniu oka ;-)
Składniki
-3 białka
-15 dag cukru pudru
-15 dag wiórków kokosowych
-łyżeczka soku z cytryny
-polewa z białej czekolady
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę, powoli dosypując cukier puder. Wymieszać z sokiem z cytryny i wiórkami kokosowymi. Małe porcje masy ułożyć na blasze. Ciasteczka piec ok. 15 minut w temperaturze 160st. Udekorować polewą z białej czekolady.
Smacznego! ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
jakie szybkie i proste Twoje kokosanki. mnie zawsze przerażało ubijanie pian w kąpieli parowej i inne dziwności. a tu- prosto i to mi się podoba;)
OdpowiedzUsuńdokładnie ;) a są prościutkie, lekkie, no i kokosowe :D
OdpowiedzUsuńWitaj! :) przepis łatwy i szybkie wykonanie. Może dziś wypróbuję bo mi się spodobały :)
OdpowiedzUsuńkokosanki mają to do siebie.. że dziwnie szybko znikają. no naprawdę!
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię kokosanki, zwłaszcza jak są na wierzchu chrupiące a wewnątrz miękkie :)
OdpowiedzUsuńMam identyczny przepis, tyle że z polewą z ciemnej czekolady! Uwielbiamy je :)
OdpowiedzUsuńPycha! Można się poczęstowac? :)
OdpowiedzUsuńmania179, z ciemną czekoladą muszą być super. Pewnie równoważy tę słodyczkę :)
OdpowiedzUsuńKasiaaaa24, częstuj się, póki są! :D
chyba sama niedługo takie zrobię!
OdpowiedzUsuń