Bardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami.
Składniki (1 porcja)
-1/2 średniej cebuli
-2 łyżeczki oleju
-1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami
-300ml wody
-szczypta soli
Przygotowanie
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą. Przelać zupę do garnka z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku.
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Dlaczego taka bura, chyba powinna byc intensywnie zielona ?
OdpowiedzUsuńbo gotowana? spróbuj zrobić z całej rzeżuchy z ogonkami ;-)
UsuńRzeżucha! Muszę ją zasadzić.
OdpowiedzUsuńKurczę ,z rzeżuchy na pewno by mi smakowała, bo bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń