Jedna z moich ulubionych past. Robię ją już od dawna. Przepis znalazłam na jednym z blogów kulinarnych, jednak dziś nie mogę go nigdzie znaleźć... Jeśli tylko mi się to uda - podam adres ;-) Świetna propozycja na zdrowie śniadanie.
Składniki
-dojrzałe awokado
-puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie
-odrobina soku z cytryny
-pietruszka
-pieprz i sól
Przygotowanie
Awokado obrać i pokroić w malutką kosteczkę (lub, jeśli jest na tyle dojrzałe, pognieść widelcem). Skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka odsączyć, pietruszkę posiekać. Wymieszać razem z awokado, lekko doprawić. Na kanapce posypywać pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz