Sezon 'słoikowy' w pełni. Na pierwszy ogień poszły w moim domu ogórki ;-)
Składniki
-2 kg ogórków
-1 szkl. octu
-1 szkl. cukru
-4 szkl. wody
-1 łyżka soli
-koper
-czosnek
-marchew
-cebula
Przygotowanie
Ogórki obrać i pokroić wzdłuż. Ułożyć pionowo w słoikach. Do słoików dodać koper, czosnek, marchew i cebulę. Przygotować zalewę. Zalać ogórki. Wekować ok. 5 minut.
piątek, 5 sierpnia 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz