Osobiście nie przepadam za sklepowymi pastami rybnymi. Dlatego też często robimy takie sami. Makrelowo-jajeczna dość często króluje w weekendy.
Składniki
-duża wędzona makrela (ok 250-300g)
-3 jajka
-cebula
-2 łyżki majonezu
-sól i pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować i ostudzić. Cebulę obrać i posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Makrelę dokładnie obrać z ośći i rozdrobnić. Dodać do reszty. całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje schłodzona.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Bardzo lubię pasty kanapkowe, fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie! :-)
http://www.mecooks.com
Pyszna pasta, w sam raz na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie ładniej wygląda i lepiej smakuje dając zamiast cebuli szczypiorek.
OdpowiedzUsuńbyć może :) ja niestety świeżego szczypioru nie mogę jeść
Usuń