Banalnie proste i uniwersalne - świetnie komponują się zarówno ze słodkimi dodatkami, jak i słonymi. Z dżemem, miodem, twarożkiem, guacamole, wedle uznania za każdym razem stworzą nową kompozycję.
Składniki
-3 jajka
-2 szkl. mąki kukurydzianej
-0,5 szkl. mleka
-0,5 szkl. wody gazowanej
-0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-0,5 szkl. oleju
Przygotowanie
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Smażyć na patelni do naleśników (bez tłuszczu) małe placuszki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Wyglądają bardzo estetycznie. Do tego fajnie, ze są zrobione jedynie na mące kukurydzianej! :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńna pewno są delikatne w smaku i lekkie jak piórko :)
OdpowiedzUsuńpyszne są te placuszki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają perfekcyjnie, zjem z apetytem na słodko :)
OdpowiedzUsuńIdealne do mojego domowego dżemu truskawkowego :D
OdpowiedzUsuńŚwietna opcja na śniadanie, obiad i kolację!
OdpowiedzUsuńPlacuszki pychotka:)
OdpowiedzUsuńWyglądają na bardzo lekkie i puszyste. I co ważne proste w wykonaniu, z pewnością mogą zastąpić naleśniki. :-)
OdpowiedzUsuń