wtorek, 9 czerwca 2015

Placuszki kukurydziane

Banalnie proste i uniwersalne - świetnie komponują się zarówno ze słodkimi dodatkami, jak i słonymi. Z dżemem, miodem, twarożkiem, guacamole, wedle uznania za każdym razem stworzą nową kompozycję. 

Składniki
-3 jajka
-2 szkl. mąki kukurydzianej
-0,5 szkl. mleka
-0,5 szkl. wody gazowanej
-0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-0,5 szkl. oleju

Przygotowanie
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Smażyć na patelni do naleśników (bez tłuszczu) małe placuszki. Podawać z ulubionymi dodatkami.


Smacznego! ;-)

9 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo estetycznie. Do tego fajnie, ze są zrobione jedynie na mące kukurydzianej! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. na pewno są delikatne w smaku i lekkie jak piórko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają perfekcyjnie, zjem z apetytem na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne do mojego domowego dżemu truskawkowego :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna opcja na śniadanie, obiad i kolację!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają na bardzo lekkie i puszyste. I co ważne proste w wykonaniu, z pewnością mogą zastąpić naleśniki. :-)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...