wtorek, 2 grudnia 2014

Kotlety pieczarkowe

Najprostsze, bardzo pieczarkowe :-)

Z przepisu wychodzi ok. 7 kotletów.


Składniki
-0,5 kg pieczarek
-2 jajka
-mała cebula
-bułka tarta
-olej do smażenia
-sól, pieprz, ulubione zioła

Przygotowanie
Umyte pieczarki drobno pokroić (można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Cebulkę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić do usunięcia wody. Po ostygnięciu dodajemy przyprawy, jajka i całość dokładnie mieszamy. Do masy dodać bułkę tartą, tak aby dało się formować kotlety. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Smacznego :-)

2 komentarze:

  1. Danie niezwykle proste, ale za to jakie sycące i smaczne :) :) Idealne na szybki obiad.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna potrawa - szybka, łatwa i smaczna

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...