Nie zapomniała o Was, Kochani, co to to nie!
Za dużo rzeczy na głowie, za dużo poczucia beznadziejności mnie ostatnio przygniotło.
Ale za to na poprawę humoru proponuję coś prostego, słodkiego i niesamowicie smacznego ;-)
Składniki
-0,5 kg krówek
-margaryna
-2 łyżki kakao
-opakowanie sezamu
-opakowanie zwykłych flipsów kukurydzianych
Przygotowanie
Krówki rozpuścić z margaryną, dodać kakao. Sezam podsmażyć i wrzucić do masy. Dołożyć flipsy (ja byłam za leniwa i je po prostu powciskałam). Całość dobrze wymieszać. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, wylać masę. Ostudzić i wstawić do lodówki.
sobota, 2 października 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śledzie po kaszubsku
Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...
-
Macie tak czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku ...
-
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pas...
Bardo pomysłowe ciasteczka z chrupkami! Jak byłam mała, to zajadałam się nimi częściej niż cukierkami i czekoladą - uwielbiałam je! :)
OdpowiedzUsuńCiasteczka pyszne, uwielbiam krówki a w połączeniu z chrupkami to dopiero przysmak !
OdpowiedzUsuńświetne ciasto.
OdpowiedzUsuńurzekające. jesli o wygląd chodzi.
w smaku z pewnością niezwykłe.
Świetny pomysł. I ten fantazyjny wygląd! Super!
OdpowiedzUsuńZabawne ciasteczka:):)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, akurat jak dla mnie na niedobór czekolady ;)
OdpowiedzUsuńwww.kuchcikowo.wordpress.com
aż zgłodniałam <3333
OdpowiedzUsuńobserwuj mnie :D