sobota, 2 października 2010

Krówka

Nie zapomniała o Was, Kochani, co to to nie!
Za dużo rzeczy na głowie, za dużo poczucia beznadziejności mnie ostatnio przygniotło.
Ale za to na poprawę humoru proponuję coś prostego, słodkiego i niesamowicie smacznego ;-)

Składniki
-0,5 kg krówek
-margaryna
-2 łyżki kakao
-opakowanie sezamu
-opakowanie zwykłych flipsów kukurydzianych

Przygotowanie
Krówki rozpuścić z margaryną, dodać kakao. Sezam podsmażyć i wrzucić do masy. Dołożyć flipsy (ja byłam za leniwa i je po prostu powciskałam). Całość dobrze wymieszać. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, wylać masę. Ostudzić i wstawić do lodówki.

7 komentarzy:

  1. Bardo pomysłowe ciasteczka z chrupkami! Jak byłam mała, to zajadałam się nimi częściej niż cukierkami i czekoladą - uwielbiałam je! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka pyszne, uwielbiam krówki a w połączeniu z chrupkami to dopiero przysmak !

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne ciasto.
    urzekające. jesli o wygląd chodzi.
    w smaku z pewnością niezwykłe.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł. I ten fantazyjny wygląd! Super!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis, akurat jak dla mnie na niedobór czekolady ;)
    www.kuchcikowo.wordpress.com

    OdpowiedzUsuń
  6. aż zgłodniałam <3333



    obserwuj mnie :D

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...