wtorek, 2 grudnia 2014

Kotlety pieczarkowe

Najprostsze, bardzo pieczarkowe :-)

Z przepisu wychodzi ok. 7 kotletów.


Składniki
-0,5 kg pieczarek
-2 jajka
-mała cebula
-bułka tarta
-olej do smażenia
-sól, pieprz, ulubione zioła

Przygotowanie
Umyte pieczarki drobno pokroić (można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Cebulkę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić do usunięcia wody. Po ostygnięciu dodajemy przyprawy, jajka i całość dokładnie mieszamy. Do masy dodać bułkę tartą, tak aby dało się formować kotlety. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Smacznego :-)

Kubańska kanapka Cuban Sandwich

Po małej przerwie od kanapek powracamy do weekendowego testowania. Pora na wypełnioną po brzegi kubańską kanapkę. Cuban Sandwich powstała w ...