niedziela, 9 stycznia 2011

Muffinki otrębowe

Cóż więcej chcieć na pożywne śniadanie? Kubek ciepłego mleka i zdrowe muffinki prosto z piekarnika :) Prawie nie słodkie - jak dla mnie wprost ideał :)

Składniki
-2,5 szklanki otrąb owsianych
-3 łyżeczki proszku do pieczenia
-6 łyżek mąki
-1-1,5 łyżki cukru
-2 jajka
-niepełna szklanka mleka
-pół szklanki rodzynek
-łyżka oliwy
-szczypta soli

Przygotowanie
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć. Napełnić foremki do muffinków do ok 2/3 objętości. Piec w temperaturze 200st przez ok. 20 minut.

4 komentarze:

  1. lubię muffinki, które nie są zbyt słodkie. miło tak rozpoczynac dzień.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszamy do udziału w Konkursie Firmy Jelly Belly Polska. Zasady są proste: upiecz muffinki i udekoruj je żelkami Jelly Belly. Dodaj opis swojej muffinki - liczbę i nazwy użytych fasolek, skład kremu i rodzaj użytego ciasta.
    Zrób zdjęcie i wyślij je do nas na adres cupcakes@JellyBellyPOLSKA.com lub dodaj na stronie http://szybkajazda.pl/konkurs.php! Czekają na Ciebie atrakcyjne nagrody od Jelly Belly! Na zgłoszenia czekamy do końca wakacji, a we wrześniu, drogą głosowania internautów wyłonimy zwycięzców. Nagrodzimy aż 50 osób, więc warto wziąć udział w konkursie!
    Więcej informacji oraz regulamin konkursu na http://szybkajazda.pl/konkurs.php

    OdpowiedzUsuń
  3. czy masa ma być aż tak gęsta ?

    OdpowiedzUsuń

Kubańska kanapka Cuban Sandwich

Po małej przerwie od kanapek powracamy do weekendowego testowania. Pora na wypełnioną po brzegi kubańską kanapkę. Cuban Sandwich powstała w ...